Romess BFS

Romess BFS är en certifierad bromsvätsketestare (CE) som kan fastställa kokpunkten för bromsvätskor oberoende av bromsvätsketyp snabbt och exakt. Det uppmätta värdet visas i grader Celsius på en lättläst LED-display.

Enheten BFS 8909 är utrustad med en kokpunkts display på maximalt 320 grader Celsius, den är utrustad med skrivare.

BFS 8907 har inget skrivargränssnitt men den har en kokpunkts display på maximalt 320 grader Celsius, samma med BFS 8906 fast den har en display som klarar (kokpunkt max 200 grader Celsius).

Beroende på vilken produktversion av Romess BFS kan mätresultatet också sändas via ett inbyggt gränssnitt till en skrivare eller dator, detta gör dokumentationen av värdena mycket enkel och bekväm. Den här behändiga enheten drivs av bilens batteri eller en extern 12 V strömkälla.

Bra att veta

Bromsvätska har en hög kokpunkt för att tåla extrema temperaturer som genereras under genomsnittlig bromsning. Men det absorberar också fukt (hygroskopisk). Ju mer fukt i bromsvätskan – desto lägre kokpunkt. Detta allvarliga tillstånd orsakar ”broms-bortfall”.

I värsta fall: under tunga körförhållanden kokar bromsvätskan som omvandlas till ånga. Bromspedalen slutar fungera och går direkt i golvet. Detta är känt som ”ånglåsning”.

[yith_requet_quote_elementor]

 

Specifikationer

Dokument

Vi hjälper dig komma igång

Genom oss på SUN Maskin & Service kan du få installation och uppstarts­genomgång samt utbildning i teori och handhavande av ny verkstadsutrustning.

Relaterade tillbehör

Kontakta oss